Monday, March 29, 2010

Brokeback møder Backstreet

For nyligt har Playstation 3 fået en applikation som tv ejere har haft i flere årtier. På Playstation 3 hedder den Vidzone, på TV hedder den VH1. Begge platformer brillere i deres hang til, at vise en overflod af blandede playlists med ukendte og tidsforladte musikvideoer. I morges fik jeg midt i Lady Gaga's "Just Dance" lyst til at høre Coldplays "Viva la Vida". Hvilket svarer til at bestille en Whopper på McDonalds. Det virker lidt ulogisk.

Dem havde Vidzone ikke nogen videoer med.

Nu skal jeg ikke være den der snakker med store vokaler og CAPS LOCK. Når man tænker på at Viva La Vida måske var det mest hørte nummer i 2009, de har vundet 7 grammys og været hovednavn på bl.a. Roskilde festivalen, så skulle man umildbart tro, der i det mindste bare et featuring nummer? Nej. Der var 5 bands der dukkede op, der alle startede med "Cold". Blandt dem var Coldwater Canyon.

Sjælendt har jeg fået så meget Havre Fras og sort kaffe galt i halsen. Primært fordi jeg spiser mælk til min Havre Fras, men som du har bemærket var det en yderst særlig morgen. Coldwater Canyon Band er et contryband der udfra deres myspace ligner, tja, et country band. Som der er tusind af i Guds eget land. Nummeret "Country Girls" var det eneste de lå inde med på Vidzone og hvis du ikke trækker på smilebåndet er du enten svær at imponere eller lam i kæben. Hvis det sidste er tilfældet bør nok søge læge før du ser videoen.


Tag bare starten. Forsangeren bliver afvist af en noget atypisk dørmand der beder om "the password". Når nogle steder i indre københavn kræver pas for at man kan komme ind, har jeg svært ved at tro, at et barnligt kodeord skulle hjælpe en anelse homo-agtig cowboy ind ad døren.
Pludselig er de festens midtpunkt og det vrimler med kvinder i alle former og farver, som kun venter på at danse slutty om af et bauhaus glasbord. Gid det var sådan hver gang jeg hev et soppebasin frem for at køle mine øl.

Bandkompositionen er den ofte brugte Backstreet Boys-model. Eller N*SYNC, A1,C21, Westlife og Blue. Selve ideen er at havde en der kan synge og nogle dansere (statister) som skal opveje hans grimhed. Hvilket er den samme fremgangsmåde alle grimme piger bruger på kulørbar. I al sin eneklthed gør de resterende medlemmer ikke noget. Præcis. Intet! Eller der var jeg nok for hurtig. Noget bidragere de med. De danser akavet og klapper ude af takt. Som samtlige andre i videoen! Det trækker associationer tilbage til Village People der prøvede at modbevise de utallige rygter om homoseksualitet med videoen "Sex over the phone"


"Country Girlz" er ligesom "Sex over the phone" henvendt som omvendt psykologi til det modsatte køn, men hvis den åbenstående skjorte, utallige ringe og mundkusse og tilhørende cowboy, ikke er en åben invitation til et pølseparty istedet for et poolparty, så er det svært at spå om fremtiden.


Positivitet har der manglet indtil videre. Selve nummeret yderst feststemt og jeg kan lige se en flok af mine venner klappe til omkvædet. Etta Cameron ville vende sig i sin grav ved et syn. Hvordan videoen så kan få under 1.000 views på youtube er et mysterium, når de endda bruger Elvis Presley og Dolly Parton som tags. De skulle evt. prøve at inkludere teenage populære tags som porno, sex og Tokio Hotel. Hvilket til stadigvæk nok er det mest søgte på youtube. Blandt de egentlige statister i videoen er der også nogle godter. For at undgå for mange adjektiver har jeg valgt at lave en "to-do-list" og damerne.


Det skal dog understreges at der er forstyrrende elementer blandt deltagere. Derfor det til at ligne en Dove-reklame. For at bevæge mig i den kunstenerirske felt har jeg lavet en collage.


Hvem er denne kvinde? Hvordan kender hun "the password" og hvordan kan hun være så bleg i den californiske sol? Svaret må være, at når man som ukendt band søger statister får man både skidt og kanel. Det kan blive ret fælt og i denne tilfælde vil det svare til at Michalengo vælger at male en Birthe Rønn Hornbæk i ydrekanten af det sixtinske kapel, alene som distraceration. Hvad Nick Cave laver i videoen øger endnu mere fortvivelsen over sammensætningen af klientellet.


Coldwater Canyon, er derfor en band man bør ignorer når det tilfældig popper op på din Playstation. Endnu værre bør du glemme hvor du hørte den først, da jeg nok vil blive jagtet vildt hvis det kommer ud at jeg har omtalt dem. Lidt ligesom Muhammed-tegninger og personer der kritisere Twillight-serien.

Lyrisk vil jeg rose dem for den utrolige spidsfindig dobbeltbetydning i ordet "double fisting" ved 1:43. Ifølge Urban Dictionary - stedet du går hen når nudansk ordbog ikke kan give dig svaret på en MILF - kan det betyde:

"Expression used to describe somebody at a party, bar or restaurant, holding two drinks, one in each hand. Unlike single fisting, which most people do"

eller den mere sandsynlige

"Double fisting in a woman, might for example, be two well lubricated hands thrust into the vagina, or else two lubricated hands thrust into the anus/rectum"

No comments:

Post a Comment